WhatsApp is klaar voor recorddrukte rond oud en nieuw

Whatsapp
Iedereen die WhatsApp gebruikt weet dat de berichtendienst nog weleens kampt met een storing. Gelukkig duren deze storingen zelden lang, maar het blijft hinderlijk. Rond oud en nieuw verwacht WhatsApp een recorddrukte, maar men is er klaar voor.

WhatsApp medeoprichter Brian Acton laat aan Whatsappen.nl weten dat voor de kerstdagen de capaciteit al aanzienlijk was uitgebreid en hetzelfde geldt voor oud en nieuw. Dan verwacht met als eerste chat-app de grens van 50 miljard berichten in 24 uur te doorbreken. Deze zomer schreven we nog over een record van 27 miljard berichten.

Servers zijn uitgebreid en er staat een team paraat mochten er problemen optreden. Acton hoop dat de jaarwisseling net zo soepel verloopt als vorig jaar. Dat was volgens hem de best verlopen jaarwisseling tot nu toe. Met meer dan 400 miljoen gebruikers is dit nog best een uitdaging.

Toch heeft WhatsApp niet alles zelf in de hand. Veel zal afhangen van de stabiliteit van de mobiele netwerken. Providers hebben ieder jaar grote moeite om de pieken tijdens oud en nieuw op te vangen. Meer dan bij uitzondering is het kort rond de jaarwisseling lastig om te bellen en sms’en, maar de druk komt door o.a. WhatsApp, Facebook en Twitter, steeds meer op het dataverkeer te liggen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *