WhatsApp komt met veel betere blokkeer functies

WhatsApp komt met veel betere blokkeer functies

Je kunt binnenkort veel beter mensen uitsluiten in WhatsApp met deze blokkeer functies voor profielfoto’s en ‘laatst gezien’-status.

De berichtendienst voegt nieuwe privacyopties toe voor profielfoto’s en ‘Laatst gezien’-status. Dit komt niet geheel onverwachts, omdat het bedrijf er eerder aandacht aan heeft besteed. Destijds zei WhatsApp dat het meer privacycontroles voor de instellingen voor Profielfoto, Info, Status en Laatst gezien zou introduceren. Dit kan nu ook al, alleen dan voor iedereen tegelijkertijd. Daar komt verandering in.

https://twitter.com/WhatsApp/status/1537213566717075456

Betere blokkeer functie WhatsApp

De status “Laatst gezien” is een apart privacygevaar, omdat het aangeeft wanneer iemand de app voor het laatst heeft gecontroleerd. Dat biedt een manier om erachter te komen of een contact je bericht mogelijk heeft gezien. Dit kan zelfs als je de leesbevestigingen uitgeschakeld hebt. Met de nieuwe toepassing kun je die functie voor bepaalde mensen uitschakelen. Terwijl je ook Profielfoto, Info en Status voor individuele gebruikers blokkeert. Dit is handig, omdat je specifieker te werk kan gaan.

Als je je Laatst gezien-status beperkt tot bepaalde mensen, zul je merken dat je ook hun Laatst gezien-status niet kunt zien. De nieuwe instellingen zijn beschikbaar via het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en navigeer vervolgens naar Account > Privacy.

Nieuwe functies

WhatsApp is een inhaalslag aan het maken wat betreft privacyfuncties. Andere apps doen dat beter en dat heeft het moederbedrijf Meta nu wel door. Daarom komt het zowat iedere maand met nieuwe oplossingen. Vorig jaar zei het bedrijf dat het accounts zou beperken voor gebruikers die het nieuwe privacybeleid niet accepteren. Dat werd niet enthousiast ontvangen, daarom krabbelde het bedrijf al snel terug. Gelukkig maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *