‘WhatsApp krijgt eigen Bitcoin-variant’

'WhatsApp krijgt eigen Bitcoin-variant'
De geruchten zijn sterk.

Het is niet de eerste keer dat WhatsApp en cryptocurrency in één adem worden genoemd. Het onderwerp kwam al vaker ter sprake, ook hier op Apparata. Opnieuw duikt er informatie op dat WhatsApp inderdaad een eigen cryptocurrency gaat introduceren. Daarover bericht The New York Times.

De bekende Amerikaanse krant heeft gesproken met meerdere bronnen. De coin voor WhatsApp zal ontwikkeld worden door Facebook, het sociale netwerk is immers eigenaar van de populaire berichtendienst. De bronnen spreken over een introductie reeds in de eerste helft van 2019. De eigen variant op Bitcoin moet betalingen tussen gebruikers onderling mogelijk maken.

In tegenstelling tot de Bitcoin, zou de munt werken met een redelijk vaste wisselkoers (een stablecoin). Ook dat hebben we eerder gehoord. Of de munt, in elk geval in Nederland, een succes gaat worden is nog maar de vraag. Bij ons zijn apps als Tikkie inmiddels stevig ingeburgerd en is er niet echt een reden om straks met de cryptomunt van WhatsApp te gaan betalen. In de Verenigde Staten, de eigen markt van de VS, zijn echter kansen op dat gebied.

Niet alleen WhatsApp zal baat hebben bij deze cryptomunt. Verwacht ook dat apps als Messenger en Facebook de munt gaan gebruiken, of een eigen munt lanceren. Bijvoorbeeld in samenwerking met de eigen Marktplaats van Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *