WhatsApp krijgt eigen cryptocurrency?

Auteur: , 1 Reactie
WhatsApp krijgt eigen cryptocurrency?

Onderling betalen binnen WhatsApp via een eigen munt van het bedrijf, best een goed idee.

In Nederland versturen we betalingen via WhatsApp meestal met een derde partij zoals bijvoorbeeld Tikkie. Een eigen alternatief van de berichtendienst is er niet, maar daar komt wellicht verandering in.

Volgens bronnen die dichtbij de ontwikkelingen staan werkt WhatsApp aan een eigen cryptomunt. Moederbedrijf Facebook zou aan de basis van deze techniek komen te staan, aldus Bloomberg. Gebruikers kunnen onderling via WhatsApp geld naar elkaar overmaken. Het moet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, een stabiele munt worden (stablecoin) die verwant is aan de Amerikaanse dollar.

Dit zou een achtbaankoers moeten voorkomen. Het zou immers lullig zijn als jij ’s ochtends een bepaald bedrag naar iemand stuurt en ’s avonds is de eenheid een heel ander geldbedrag waard. Aangezien de munt zich vooral op de Verenigde Staten lijkt te richten, zal het systeem in het beginstadium niet naar Europa komen, laat staan naar Nederland. Aangezien Facebook baas is van Whatsapp, is het niet ondenkbaar dat (de Marketplace van) het sociale netwerk op termijn ook aan de cryptocurrency gaat.

Overigens had de berichtendienst Telegram begin dit jaar eenzelfde idee.1 reactie

Dit zou wel slim zijn, er is sowieso behoefte aan stablecoins. Daarnaast las ik onlangs iets over geruchten dat The Zuck zou overwegen om Coinbase over te nemen. Dat zou het plaatje wel compleet maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).