WhatsApp laat je straks afbeeldingen Googelen

WhatsApp
Een kleine, doch handige nieuwe feature.

Het zijn de kleine dingetjes die het hem doen. Een uitspraak die je vast wel eens gehoord hebt. Dat is ook zo met applicaties. Wanneer ontwikkelaars kleine nieuwe features verzinnen kan dit het leven net een stukje makkelijker maken. Vandaag: WhatsApp.

De speurneuzen van WABetaInfo hebben in een testversie van WhatsApp ontdekt dat de Amerikaanse berichtendienst werkt aan een nieuwe feature. Het zal straks mogelijk worden om afbeeldingen te Googelen die je toegestuurd krijgt. Handig om de bron bijvoorbeeld te achterhalen. Dit komt van pas als iemand je een plaatje naar aanleiding van een nieuwsbericht stuurt. Ook kun je er mogelijke scams mee ontdekken. Dit komt weer van pas als je in gesprek bent met een onbekende Marktplaats-verkoper bijvoorbeeld. Mocht er sprake zijn van een catfish, dan weet Google het plaatje ongetwijfeld te herkennen en zal deze gekoppeld worden aan eerdere zaken.

Al met al een update die je niet elke dag gaat gebruiken, maar waar je dankbaar voor gaat zijn mocht de situatie zich voordoen. De update is nu nog in een testfase. Het is niet bekend wanneer WhatsApp de feature publiekelijk op Android en iOS gaat uitrollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *