WhatsApp live locatie delen: bekijk waar iedereen uithangt

Auteur: , Geen reacties
Whatsapp?

Zie binnenkort waar je vrienden en familie precies zijn.

WhatsApp voegt de laatste paar maanden steeds een of enkele handige nieuwe features toe aan haar chatdienst. Waar eerst werd getwijfeld over het potentieel van de berichten-app na de overname door Facebook, lijkt er toch nog voldoende rek te zijn in de app. In de nieuwste bèta is er ook de mogelijkheid om je live locatie te delen.

Dankzij WhatsApp live locatie delen kunnen vrienden en familie zien waar je precies uithangt, mits je aan hebt gegeven om deze te delen. Handig voor extreem bezorgde ouders en vrienden, zodat ze weten dat je veilig bent.

WhatsApp live locatie delen

Wil je gebruikmaken van de nieuwe feature, ga dan naar het chatscherm met wie je je WhatsApp live locatie wil delen en druk op het kopje ‘Locatie’. Vervolgens stel je de tijd in hoe lang men jou mag volgen op zijn of haar smartphone. Ben je er helemaal klaar voor, tik dan op ‘Verzenden’ en wat volgt is een live uitzending van waar je uithangt.

WhatsApp meldt dat de feature is beveiligd met end-to-end encryptie. Mocht je WhatsApp live locatie delen niet meer willen gebruiken, dan kun je deze handmatig stopzetten. De officiële Whatsapp-versies voor Android en iOS zullen binnen afzienbare tijd over deze feature beschikken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).