WhatsApp ondersteunt GIF voor iPhone

WhatsAppEindelijk kun je ook naar grappige kleine filmpjes op WhatsApp kijken.

Het duurde even, maar het is gelukt. In juni meldde we al dat je eindelijk GIFjes kon zien in de beta versie van WhatsApp; zondag werd het voor iPhone gebruikers werkelijkheid. Je kunt nu via de populaire messenger app GIF’s van Giphy en Tenor zoeken en delen. Je kunt zelfs je eigen filmpjes converteren naar een GIF-bestand, mits deze maar zes seconden of korter is. Verder kunnen ook Live Photos verstuurd worden als GIF.

De nieuwe optie komt in het menu met het paperclip-icoontje.

Als je een GIF hebt gekozen, kun je hem nog opleuken met tekst, tekeningetjes of emoji’s. Met de nieuwe optie wordt het handiger om een foto te sturen. Je zou het kunnen vergelijken met de eenvoud van het sturen van een foto op Snapchat. Die zelfde Snapchat-ervaring lijkt steeds meer in de apps van Facebook terug te komen. Het lijkt er op dat WhatsApp ook zijn eigen versie van Snapchat Stories aan het ontwikkelen is.

De GIF-update is vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone, maar zal snel genoeg ook naar Android gebruikers komen, volgens het bedrijf achter WhatsApp. In een testversie voor Android is de optie al wel beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *