WhatsApp speelt smerig spelletje, komt terug op dreigementen

Na maanden van gejojo blijkt dat gebruikers de voorwaarden van WhatsApp toch zonder gevolgen kunnen weigeren. Wat nou weer?!

Wederom wordt het verhaal rondom WhatsApp en de nieuwe gebruikersvoorwaarden verwarrender. Gebruikers die de voorwaarden niet zouden accepteren, werden langzaam maar zeker buitengesloten van functies. Tenminste, dat zei WhatsApp, maar nu komen ze daar weer op terug. Het is duidelijk dat Facebook’s berichtendienst geen idee heeft wat het nou eigenlijk wil. Of loopt het precies zoals ze zouden willen?

WhatsApp voorwaarden weigeren kan gewoon

Na 15 mei zouden gebruikers langzaam maar zeker functies verliezen, als ze de nieuwe WhatsApp-voorwaarden weigeren. Dat had nu dus moeten gebeuren, maar wederom verandert de chatdienst de koers weer compleet. In een statement tegenover TheVerge zeggen ze nu dat er niks met tegenstribbelaars gebeurt.

Op basis van recente gesprekken met verschillende autoriteiten en privacy-experts willen we duidelijk maken dat we geen functionaliteiten beperken voor hoe WhatsApp werkt. Dat geldt ook voor degenen die de nieuwste update niet geaccepteerd hebben.

WhatsApp’s statement

Het gejojo met beleid maakt voor WhatsApp waarschijnlijk vrij weinig uit, aangezien bijna iedereen de nieuwe voorwaarden al geaccepteerd heeft en het lijkt er niet op dat je alsnog kunt weigeren.

Kortom, WhatsApp speelt hier een smerig spelletje. Er was gigantisch veel kritiek op het nieuwe beleid van de berichtendienst. Toch gingen velen toch maar akkoord met de voorwaarden. Vervolgens werden de eventuele repercussies voor twijfelaars keer op keer uitgesteld. Steeds meer mensen gingen zo overstag.

Nu Facebook genoeg data van WhatsApp-gebruikers kan gebruiken, spelen ze de ‘sympathie’-kaart. Het is immers niet meer verplicht; je hebt plots een keuze. Als ze daarentegen echt zo altruïstisch zijn, moeten ze gebruikers ook de optie geven om alsnog de nieuwe WhatsApp-voorwaarden te weigeren, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *