WhatsApp-update introduceert extra privacy opties

WhatsApp krijgt nieuwe privacy-instellingen
Hee. Facebook is nu de grote roerganger bij WhatsApp en meteen een privacy-update. Hoe zit dat?

Wel, minder erg dan je wellicht zou verwachten. WhatsApp voor Android heeft een update gekregen waarbij het makkelijker wordt om de laatst gezien-status af te schermen. Voorheen was dit inzichtelijk voor al je contacten, nu kun je zelf bepalen of anderen zien wanneer jij voor het laatst door WhatsApp hebt gescrolled. Een soortgelijke setting is voor je profielfoto ingesteld. Je kunt nu zelf bepalen wie die te zien krijgt.

WhatsApp krijgt nieuwe privacy-instellingen: pas laatst gezien-status aan

Betaal voor je vrienden

Een opmerkelijkere feature is dat je voortaan WhatsApp kunt betalen voor anderen. WhatsApp is in het eerste jaar gratis, daarna kost de berichtendienst – die in 2017 een omzet van $1 miljard wil aantikken – $0,99 per jaar. Het wordt vanuit de Android-app nu mogelijk om dit te betalen voor anderen, ook als ze op iOS of Windows Phone zitten. Een poging de berichtendienst onder vriendengroepen populairder te maken, dunkt ons.

Hieronder alle updates die gevonden zijn in versie 2.11.186, hoedtik voor AndroidPolice

  • new privacy settings for last seen, profile photo and status
  • add Camera shortcut for quicker picture sending
  • add ability to pay for a friend’s WhatsApp service
  • add large video thumbnails in chat
  • add option to show unread messages on home screen widget (Android 3.0+)
  • add option to share/save profile photo/group icon
  • increase message history user can send
  • fix sending flag emoji on Sony phones
  • fix voice note recording volume on Samsung Note 3 and Sony phones
  • enabled Hindi (Android 4.1+)

10 reacties

  1. Nou nou, een liter benzine is duurder hoor en daar kom je maar 20 kilometer ver mee!

    Vind de toevoeging wel waardevol maar wel jammer dat je van andere ook niet kan zien wanneer zij online zijn geweest wanneer je je eigen account afschermt.

  2. Jammer dat je er voor moet gaan betalen, maar aan de andere kant.. Een paar sms’jes kostte altijd veel meer dus erg duur is het nog niet.
    1 dollar voor een paar duizend berichten per jaar sturen? (als het er niet meer zijn..) Niet echt een wereldbedrag.. Ik blijf het dan nog steeds gebruiken hoor! Mits mijn vrienden uiteraard meedoen met het blijven gebruiken.. Anders is het ook niet meer rendabel

      • @The360box: Daar hebben ze net 19 miljard voor gekregen van Faceboek. Ik vind het vreemd dat ik een euro moet betalen voor de eer om een marketingtool van Facebook te gebruiken. Maar als jij graag geld weggooit terwijl er gratis alternatieven zijn, wil ik best mijn rekening doorgeven hoor. Kun je je geld daar kwijt als je weer het idee hebt er teveel van te hebben. Dan kan ik daar mooi mijn 4e auto mee financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *