De blauwe vinkjes van Whatsapp kun je omzeilen [updated]

Blauwe vinkjes whatsapp alweer op retour
Wie gisteren aan het Whatsappen was, kreeg ineens blauwe vinkjes te zien naast het verstuurde bericht. Dat kon niet iedereen waarderen.

De nu al legendarische vinkjes leidden tot veel ophef onder Whatsapp-gebruikers, aangezien je ze niet kan uitschakelen. De nieuwe functie zou namelijk een inbreuk op je privacy zijn, omdat contactpersonen kunnen checken of je hun berichten gelezen hebt. Een leugentje om bestwil is er dus niet meer bij. Toch lijkt daar alweer verandering in te komen.

Whatsapp-Tweet

Volgens Twitter-gebruiker Ilhan Pektas zijn te vinkjes straks namelijk gewoon weer uit te zetten. De man zou al enige tijd bèta-tester zijn voor de chat-applicatie, dus hij zou goed op de hoogte moeten zijn van de laatste Whatsapp-ontwikkelingen. Helaas moeten we nog wel wachten op een update voordat de vinkjes op retour kunnen.

Creatieve ontwijk-tips
Totdat die update er komt zijn er gelukkig nog genoeg sluwe trucjes om de blauwe ellende te omzeilen. Als je bang bent dat een zeker persoon ziet dat jij bewust zijn of haar berichten negeert, kun je bijvoorbeeld eerst je pushberichten checken. Op die manier zie je van wie het bericht is, en kun je dus meteen bepalen of je wel of niet de app opent.

Via iCulture vonden we een iets complexere manier, speciaal voor de iPhone. Op deze manier staat je telefoon in vliegtuigmodus voordat je de app opent, zodat er ook geen vinkjes verstuurd kunnen worden naar de andere persoon.

1. Zorg dat Whatsapp volledig afgesloten is.
2. Open vervolgens de app, zonder dat je een chatvenster opent.
3. Veeg van onder naar boven op je scherm om het bedieningspaneel van je iPhone te openen, en zet je telefoon in vliegtuigstand.
4. Nu kun je pas de app die je wilt lezen veilig openen.
5. Vergeet als je klaar bent niet om eerst terug te gaan naar het startscherm van Whatsapp.
6. Zeg vliegtuigmodus weer uit.

Een flinke klus als je dagelijks meerdere berichten ontvangt, maar tegenwoordig kost online anonimiteit gewoon wat meer moeite, in ieder geval totdat die update er is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *