Whatsapp-verslaafden opgelet: jullie verpesten je rug

Whatsapp-verslaafden opgelet: jullie verpesten je rugDenk even aan je rug voordat je weer een enorm gesprek begint op Whatsapp. Naast de muisarm is er namelijk een nieuw fenomeen: de WhatsApp-rug.

Uit onderzoek van het blad Surgical Technology International is namelijk gebleken dat overmatig WhatsApp-gebruik kan leiden tot een slechte rug. Dit heeft natuurlijk alles te maken met je houding. Wanneer je aan het WhatsAppen bent, zit je hoogstwaarschijnlijk voorovergebogen met je hoofd. Hierdoor krijgt je nek het aardig te verduren, want er komt zo’n 20 kilo aan gewicht op deze spieren te staan. Vervolgens slaat dit door op je rug, met alle gevolgen van dien.

Wanneer je dus verslaafd bent aan het WhatsApp en je continu in een voorovergebogen houding zit, kan dit op den duur voor rugklachten gaan zorgen. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende houdingen en de uitwerking daarvan op je rug. Volgens chirurg Kenneth Hansraj heeft het allemaal te maken met de houding van je hoofd. Wanneer je je hoofd 60 graden zou kantelen, is dat al goed voor 30 kilo aan extra spanning op je rug.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *