Whatsapp verwerkt per dag meer dan 50 miljard berichten

Whatsapp verwerkt per dag meer dan 50 miljard berichten
Samen met 430 miljoen (!) andere Whatsapp gebruikers verstuur jij ongeveer 50 miljard berichten per dag. En dat worden er alleen nog maar meer.

Volgens Whatsapp-CEO Jan Koum heeft zijn berichtendienst het ouderwetse SMS nu op basis van het aantal verstuurde berichten per dag verslagen. Vorig jaar september stond de Whatsapp-teller nog op 31 miljard berichten per dag. Daar zijn er nu dus nog eens 19 miljard bijgekomen!

De meeste berichten op één dag werden tijdens het afgelopen oud en nieuw verstuurd. Dat waren er 53 miljard, ongeveer drie keer zoveel als de jaarwisseling van 2012-2013.

Gelukkig blijft Koum bij zijn winnende formule en zal er op korte termijn weinig veranderen aan Whatsapp. Dus geen advertenties, games of betaalde functies.

Nog geen reacties

  1. Ik vraag me toch af hoe er geld verdient word zonder advertenties, games of betaalde functies. Of zijn wij (net als met Facebook) niet de klant, maar het product.

  2. Ik vraag me toch af hoe er geld verdient word zonder advertenties, games of betaalde functies. Of zijn wij (net als met Facebook) niet de klant, maar het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *