‘WhatsApp wordt walkietalkie’ [Push-To-Talk]

Push to talk? Yes please
Nu de SMS-markt vakkundig is geëlimineerd door (bijna) gratis berichtdiensten als WhatsApp, lijkt het een kwestie van tijd voordat dergelijke spelers ook het telefoonverkeer zullen overnemen. WhatsApp zet alvast een stap in die richting en schijnt binnenkort een walkietalkie-functie te introduceren. Over.

Op gelekte beelden van WhatsApp 3.0 voor iOS – we zitten momenteel in versie 2.8.7 – is een knop met een microfoonlogo te zien op de plek waar momenteel de stuur-knop zit. Volgens iFun dient de knop om gesproken berichten op te nemen en ze bij het loslaten direct te verzenden. Een makkelijkere verzendmanier voor de gesproken memo’s die we nu ook al via WhatsApp kunnen versturen maar, geef toe, eigenlijk niemand gebruikt.

Die knop daar rechstbovenin

Andere vernieuwingen zijn het selecteren van meerdere afbeeldingen tegelijk. Ook komen er grotere knoppen in beeld om media makkelijker in een gesprekje te zetten.

[lg_folder folder=”WhatsApp/Push_to_Talk_functie/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik heb er even over nagedacht, en volgens mij wordt dit niks. Als je elkaar wilt spreken/horen dan pak je Skype c.s. En anders volstaat een tekstbericht. Of mis ik iets?

  2. We kunnen met Whatsapp al lang gesproken berichten versturen, dus feitelijk is dit niets nieuws (zoals Erwin ook schrijft). Veel handiger zou ik het vinden wanneer Whatsapp het mogelijk maakt om berichten ook vanaf je PC te kunnen versturen en ontvangen. Dat zou echt iets toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *