WhatsAppen tegen criminaliteit in Ede-West

Inbrekers in Ede-West onder Whatsapp-toezicht
Het inbrekersgilde is helaas niet meer te herkennen aan de stoppelbaardjes en dik aangezette bril. Daarom hebben de wijkagenten in Ede-West besloten om bewoners met elkaar in contact te brengen via WhatsApp, zodat ze samen de boel in de gaten kunnen houden.

Het idee is eigenlijk heel simpel. Maak een grote groepschat waar alle bewoners van een bepaalde wijk in zitten, en spoor ze aan om berichten te sturen als er wat verdachts gaande is. Zo hopen de drie wijkagenten de toenemende golf inbraken terug te dringen.

Per groep is een man of 50 genoeg om overal ogen te hebben, met een paar gebruikers in meerdere groepen van aangrenzende wijken zodat de Zware Jongens verdachte personen door heel Ede-West gevolgd kunnen worden.

Voor zover wij weten is het voor het eerst dat de berichtendienst in Nederland wordt ingezet om criminaliteit te bestrijden, en het is een makkelijke manier om op veel plekken tegelijk ogen te krijgen. Daarbij komt dat steeds meer mensen een smartphone met internet hebben en het dus eenvoudiger wordt om ze met elkaar te verbinden. (via RTL Nieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *