Whatsapp’s nieuwe blauwe vinkjes leiden tot ophef

Auteur: , 3 Reacties
Whatsapp blauwe vinkjes

De nieuwe blauw vinkjes van Whatsapp zullen je niet onopgemerkt gebleven zijn. Super handig volgens de één, een inbreuk op de privacy volgens de ander.

Gisteren heeft Whatsapp het “vinkjesbeleid” in de app aangepast zonder dat hiervoor een expliciete update nodig was. Net als voorheen is het zo dat één grijs vinkje betekent dat het verstuurde bericht is aangekomen op de server van Whatsapp. Twee grijze vinkjes wil zeggen dat het bericht is afgeleverd op het toestel van de ontvanger. Wat je vervolgens niet kon zien was wanneer het bericht daadwerkelijk gelezen is.

Nieuw is dat de twee grijze vinkjes nu blauw worden wanneer het bericht ook daadwerkelijk gelezen is. Dat kun je enorm handig vinden, maar op de sociale media regent het klachten. Niet iedereen is blij met deze uitbreiding. Je kunt je nu immers niet meer beweren dat je een bericht nog niet gelezen hebt, terwijl de blauwe vinkjes anders bewijzen. Daar gaat je privacy.

Aangezien de aanpassing is doorgevoerd zonder een update van de app, is er dus ook geen optie beschikbaar om deze optie weer uit te zetten. Het is overigens ook maar de vraag of een dergelijke optie er met een nieuwe versie komt.3 reacties

Vervelende update. Het feit dat iemand weet dat je het gelezen hebt kan verwachtingen scheppen terwijl die gene niet kan weten in welke situatie jezelf zit.

oplossing windowsphone: berichten lezen via het action centre, dan worden de vinkjes niet gezet :)
Wat een onzin en gezeur.
Het gebruik van message diensten als dit als vervanger voor (dure) sms is populair geworden door BlackBerry Messenger (pingen), waarin deze functie 6 jaar geleden al aanwezig was (met “r” van read)
Ik maak zelf wel uit wanneer ik antwoord geef. Die vinkjes boeien mij dus ook niets. Sterker nog, nu kan ik die goede oude klassieker uit mijn blackberry tijd weer tevoorschijn halen:
– “Heej, je hebt mn bericht gelezen, maar je geeft geen antwoord”
“Inderdaad, helaas snap je de hint niet” –

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).