Wie had gedacht dat Apple deze klassieker weer uit zou brengen

Apple-lanceert-iPod-touch
Wel heeeelllll erg retro, maar waarom????

In 2017 leek deze Apple device al ten dode opgeschreven en sindsdien hebben we er eigenlijk niets meer van gehoord. Totdat er in maart ineens geruchten over een opvolger de kop opstaken. Inmiddels blijkt dat Apple hem weer uit de mottenballen gehaald heeft: de iPod. Met een flinke update krijgt dit vergeten stukje techniek weer een nieuw leven. Vraag is hoe lang dat leven de nieuwste iPod Touch beschoren is.

De foto’s zijn even wennen, want de rage van zo dun mogelijke lijsten en maximaal scherm zijn duidelijk aan de ontwerpers achter de relaunch voorbij gegaan. Dat merk je, want het beeldscherm is slechts 4 inch. Nu heb je daar wellicht genoeg aan als je wilt streamen, maar Apple presenteert het apparaat ook als ideale device om op te gamen….
iOS 12 en toepassing van AR-technologie moeten de game-beleving optimaal maken.

Daarnaast kun je facetimen en berichten versturen.

De iPod Touch heeft de A10-Fusion chip als processor. Apple presenteert dit als innovatieve vinding, maar deze was al op de iPhone 7 gebruikt en raakt inmiddels voor iPhones achterhaald.

De iPod Touch is inmiddels te bestellen. De goedkoopste versie met 32 GB RAM opslagcapaciteit is € 229,- en de duurste variant met 256 GB geheugen kost liefst € 449,- in de Apple store. Daarnaast raadt Apple raadt direct een apart abonnement op Apple Music aan.

Zoals jullie wellicht merken ben ik oprecht verbaasd. Welke markt zou men zoeken voor deze verouderde telefoon waarmee je niet kunt bellen voor een prijs waar je ook makkelijk een smartphone voor koopt? We zullen het vast zien in de verkoopcijfers.

3 reacties

  1. Voor alle sporters/sportinstructeurs die hun muziek streamen naar de boxen van de gym?
    Zodat ze hun telefoon daar niet hoeven te gebruiken of alle meldingen uit te zetten (niets irritanter dan dat je instructeur midden in een les “ping” een berichtje binnen krijgt).

  2. Onze oudste zoon kreeg er één een drietal jaar geleden. Nu heeft hij een iPhone gekregen en is de iPod doorgegeven naar de jongste broer. Ik vind dit toch een nuttig en leuk ding voor de kinderen. Ze leren met technologie omgaan, je kan ze leren hoe, en vooral hoelang ze ermee kunnen spelen bvb per dag. Ze leren foto’s nemen. Kunnen bvb het nieuws van Karrewiet volgen. Apps gebruike. En als ze op WiFi zijn kan je ze bereiken via FaceTime. Ook kunnen ze ons dan bereiken. Dit alles zonder een gsm abonnement, wat ze volgens mij niet nodig hebben als ze 8j oud zijn. Dus hier wordt dit toestel echt veel gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *