Wie heeft LG uit de smartphone top 5 gekickt?

LG-uit-de-top-5
De top vijf van de best verkopende smartphonemerken van het derde kwartaal in 2014 is bekend, en LG is de opmerkelijke afwezige. Wie heeft deze gigant uit de ranglijst geschopt?

Dat er steeds meer smartphones verkocht worden, dat snappen wij ook wel, maar het is wel interessant om te zien welke nieuwe merken zich in 2014 flink omhoog gewerkt hebben.

Xiaomi
2014 is namelijk het eerste jaar dat Xiaomi een plaatsje in de top 5 veroverd heeft, wat ten koste gaat van de positie van LG. Dit blijkt uit cijfers van Gartner.

Top 5 smartphonemerken
1. Samsung – 24,4% marktaandeel
2. Apple – 12,7% marktaandeel
3. Huawei – 5,3% marktaandeel
4. Xiaomi – 5,2% marktaandeel
5. Lenovo – 5,0% marktaandeel

Samsung staat wederom op de eerste plaats, maar de verkoopcijfers daalden wel met 8 procent het laatste kwartaal, wat betekent dat Samsung op dit moment 24,4 procent van de markt bezit. Het is leuk om terug te kijken naar deze cijfers, maar wat zegt dit over de toekomst van deze smartphonegiganten?

Tijd voor vernieuwing
Samsung teert al jaren op het succes van hun Galaxy S-lijn, maar zoals aan de daling te zien is, zullen ze spoedig met iets nieuws moeten komen om hun toppositie te behouden.

Bedrijven als Huawei en Xiaomi bouwen immers snelle, stijlvolle telefoons die een heel stuk goedkoper zijn. Ondertussen introduceerde Apple voor het eerst hun eerste phablet, dus het is hoog tijd dat Samsung met een antwoord komt. 2015 wordt dus een interessant jaar.

Nog geen reacties

  • @av_diver: waarschijnlijk wel. Als alleen de Chinese markt zou worden bekeken, dan zou Xiaomi al op plek 2 moeten staan.

   Ik heb zelf de Xiaomi M2S, en jammer genoeg doen ze weinig tot geen moeite om de westerse markt te bedienen (waarom zouden ze ook, met 1,3 miljard Chinezen en 1,1, miljard Indiërs kun je voorlopig nog wel vooruit, qua expansiedrift) dus al hoewel ik de M2S als de beste telefoon beschouw uit het aantal types dat ik bezit of bezat, wordt de volgende waarschijnlijk toch van een ander merk (wel weer een Chinees, waarschijnlijk Huawei, Meizu of ZTE).

   • @RRRobert: Zelf in bezit van een Huawei sinds 2jaar. Sinds kort kleine probleempjes, maar niets ernstig (hoor ook klachten van Apple of Samsung gebruikers).
    Moest ik nu kiezen zou ik voor de Honor 6, OnePlus One of Oppo durven gaan.

    • @stanny: de Honor 6 staat hoog in m’s shortlist. De OnePlus One vind ik erg mooi, maar te groot. Dat geldt eigenlijk ook voor de Meizu MX4. De Xiaomi Mi4 is nu eindelijk te krijgen als FDD-LTE 4G versie, maar alleen in 16Gb opslag uitvoering en er kan geen micro sd-kaart worden bijgeplaatst. Ik neem nog even de tijd om te zien of ze in januari alsnog met de 64 Gb versie komen, ander wordt het waarschijnlijk de ZTE Nubia Z7 mini.

     Dit is trouwens een site waar je met twee of drie muisklikken in één opslag de specs van veel telefoons kunt bekijken en vergelijken: http://www.kimovil.com/en/all-smartphone-brands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *