Wie is sneller: iPhone 7 of Galaxy Note 7?

Auteur: , 2 Reacties
Wie is er sneller iphone 7 of galaxy note

Genoeg flauwe grappen nu over ontploffende Galax Note-toestellen. Tijd om de Note 7 te vergelijken met de iPhone 7. Wie is het snelst?

De iPhone 7 en de 7 Plus zijn uitgerust met de de nieuwe A10-processor. Een processor met vier kernen die moet zorgen voor onder andere meer efficiƫntie. Op deze manier wordt de batterij minder belast en gaat het toestel dus langer mee op een volle lading. De A10-chip is in staat om console graphics van een game naar de iPhone te brengen, aldus Apple. De A10 heeft 40% snellere cores dan de A9-chip in de iPhone 6s. De GPU zou 50% sneller zijn dan die in de vorige generatie iPhone.

A10

Marketingtaal? Niet helemaal. Uit testen van Daring Fireball blijkt dat de iPhone 7 uiterst snel is. En de website MacRumorss stelt zelfs dat de iPhone 7 sneller is dan elke MacBook Air die ooit gemaakt is.

Maar ja, wat zegt zo’n tabel met getallen ons nou? Niks toch. Hoe snel is de iPhone 7 nou in het dagelijkse gebruik? Het volgende filmpje laat haarfijn zien dat het een absolute gigant is.

Dit keer wint Apple dus. Samsung is trouwens nooit te beroerd om Apple op z’n zwakheden te wijzen. Deze reclamespotjes zijn uitermate geestig.2 reacties

Wel een beetje selectief geshopt op internet… 1. iPhoneBuff maakt gebruik van de tragere Snapdragon variant, de Exynos die de hele wereld behalve US gebruikt is aanzienlijk sneller en beter in Ram management. 2. In deze vergelijking worden feel games gebruikt waar iOS voor geoptimaliseerd is en de Note 7 moet daarnaast ook veel meer pixels aansturen dan de iPhone vanwege het grotere en betere scherm. 3. Deze vergekijking test populaire apps als Twitter, Facebook en Instagram niet en ook algemeen browsen niet. Iets wat voor veel volwassen veel realistischer is dan games.
Hieronder wat links die tegenwicht bieden aan deze nogal eenzijdige berichtgeving.

Kijk ‘iPhone 7 vs Samsung Galaxy S7 SPEED TEST and Comparison’ op YouTube
https://youtu.be/A-B_ZXn9dgA

Kijk ‘iPhone 7 vs Galaxy S7 Edge Speed Test!’ op YouTube
https://youtu.be/iHSrQ3SzBHI

Kijk ‘Apple iPhone 7 vs Samsung Galaxy S7 – Speed Test!’ op YouTube
https://youtu.be/EHDHh4q9x5Q
@richard_johnson: je reactie is nu geplaatst. Deze kwam automatisch terecht in de spamfolder vanwege de linkjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).