Wie koopt er een elektrische step voor 4.435 euro!?

The Rover elektrische step
De prijs zal voor velen direct een showstopper zijn, want voor hetzelfde geld koop je een tweedehands auto. Maar dit is wel een hele snelle en alles behalve kinderachtige elektrische step.

Deze step luistert naar de naam The Rover en wordt met de hand gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Works Electric uit Portland, Oregon. Anders dan direct duidelijk wordt op basis van bovenstaande foto, is dit een behoorlijk fors uitgevallen step/scooter. En omdat het zo’n stevig apparaat is, zijn de specificaties ook niet kinderachtig.

De 120 ampère elektrische motor wordt aangedreven door een 36 volt accu met een capaciteit van 1540 Wh. Daarmee haalt de step een topsnelheid van 53 km/u en de actieradius bedraagt maximaal 58 kilometer. De accu is in zo’n 7 uur weer opgeladen en gaan naar schatting 80.000 kilometer mee. Wil je een zadel op je step, dan kost dat je 262 euro extra. Ledverlichting en telefoonhouder ontbreken niet en het opvouwbare geheel weegt 44 kg.

The Rover in actie

Voordat je er eentje gaat bestellen, bedenk dan wel dat elektrische steps in Nederland niet zomaar de openbare weg op mogen. Tot maximaal 25 km/u worden ze beschouwd als een snorbrommers, waardoor je een brommerrijbewijs nodig hebt en het voertuig goedgekeurd moet zijn om de weg op te mogen. Wat in Nederland de regels voor The Rover zijn, is ondergetekende niet geheel duidelijk. Voor snorfietsen geldt een maximum snelheid van 25 km/u en voor bromfietsen (helmplicht) 45 km/u, maar de The Rover is dus nog sneller.

Er bestaat wel een goedkopere en lichtere variant (38 kg) van The Rover voor 3.725 euro. Die haalt een maximum snelheid van 45 km/u en heeft een actieradius tot 29 kilometer. De accu van dit model is in 3,5 uur weer opgeladen.

Vanaf september dit jaar zullen de eerste exemplaren worden uitgeleverd.

[lg_folder folder=”0_Divers/The_Rover_elektrische_step/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *