Wie was verantwoordelijk voor het grote iOS 11-lek?

iOS 11
Iemand heeft dit op zijn geweten.

Er zijn wat mensen op zijn zachts gezegd kwaad binnen Apple. Niet vreemd, want vlak voor de release is de Golden Master van iOS 11 gelekt. Met deze Golden Master kan allerlei nieuwe informatie over iOS 11 naar buiten komen. Nieuwtjes die Apple zo graag had aangekondigd op het podium in het Steve Jobs Theater. Eén van deze nieuwtjes is gezichtsherkenning.

Apple nieuws-blogger en podcast-maker John Gruber zegt dat het lek mogelijk een bewuste actie is geweest van een Apple-medewerker. Volgens de blogger is er geen sprake van een hack van buitenaf, of een onschuldige fout van iemand van Apple. Gruber zegt dat de iOS 11 build met URLs in principe voor alle Apple-medewerkers toegankelijk is. Aan de hand van deze URLs werd toegang geschaft tot de Golden Master van iOS 11. De URLs werden vervolgens bewust gelekt aan grote Apple nieuwssites als 9to5Mac en MacRumors. De Golden Master, die gewoon op de servers van Apple staat, kon zo vroegtijdig worden gedownload.

De nieuwe iPhones, iOS 11 en andere nieuwe Apple-producten worden morgenavond aangekondigd door Tim Cook en zijn team. Voor het eerst zal een keynote van Apple plaatsvinden in het nieuwe Steve Jobs Theater op het Apple Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *