WiFi-bug duikt op: iPhone op afstand onklaar te maken

WiFi-bug duikt op: iPhone op afstand onklaar te maken
Als je iPhone nog niet is bijgewerkt naar de meest recente iOS-versie, dan hebben we een goede reden voor je om daar niet te lang mee te wachten.

Kwaadwillenden kunnen je iPhone namelijk lam leggen met een simpel WiFi-systeem, waardoor jij je telefoon niet meer kunt gebruiken. Het principe is heel eenvoudig: met de juiste middelen kun je iPhones laten denken dat ze in de buurt zijn van een bekend WiFi-netwerk. Vervolgens maakt de smartphone automatisch verbinding.

Het is op die manier mogelijk om de datum op de iPhone aan te passen naar 1 januari 1970. De gevolgen daarvan werden onlangs al duidelijk: je iPhone reageert nergens meer op. De onderzoekers die de techniek ontdekten kwamen erachter dat ze de accu van de iPhone zo in twintig minuten helemaal leeg kunnen laten lopen.

Het gevaar zit ‘m er vooral in dat je iPhone denkt verbinding te maken met een bekend WiFi-netwerk. Er is op die manier veel meer mogelijk dan alleen het resetten van de klok van het toestel. De onderzoekers geven de gebruikte methode daarom niet vrij en hopen dat Apple snel met een oplossing komt.

[gv data=”zivWTwOjEME”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *