WiFi in de trein vanaf morgen in beheer van de NS

Auteur: , 1 Reactie
WiFi in de trein vanaf morgen in beheer van de NS

T-Mobile geeft het beheer van de WiFi-verbinding in treincoupés dinsdag uit handen. Nu maar hopen dat het digitale verkeer geen vertraging oploopt.

Eigenlijk verandert er voor de reiziger niet zo veel. Eerst moest je inloggen op T-Mobile, nu heet de WiFi-verbinding ‘Wifi in de trein’. Het 3g-netwerk blijft via T-Mobile actief en ook het zendsysteem blijft ongewijzigd.

De reden van de contractwijziging tussen T-Mobile en de NS is onbekend, maar het heeft wellicht met restricties te maken. De NS kan vanaf morgen bepaalde diensten blokkeren om het netwerk minder te belasten. Hierdoor zouden meer mensen van de WiFi-verbinding kunnen profiteren. De overmatige belasting van het netwerk levert nu nog veel problemen op.

Bij een eventuele blokkade van bepaalde websites mag overigens geen onderscheid gemaakt worden tussen gelijke diensten. Als de NS de toegang naar bijvoorbeeld YouTube blokkeert, zal dit ook gelden voor de videostreamingdienst Vimeo. Dit is een besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).1 reactie

WiFi met vertraging….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).