Wifi Map: gratis app toont wachtwoorden van wifi-hotspots

Wifi-App
Kom je een draadloze hotspot tegen waar je eerst een wachtwoord voor moet vragen? Met de Wifi Map-app achterhaal je deze in een handomdraai, zodat je direct gratis kunt internetten.

Veel cafés en hotels hebben op het eerste gezicht een gratis, open wifi-netwerk, maar als je verbinding wilt maken moet je alsnog een wachtwoord invullen. Met Wifi Map maak je het jezelf een heel stuk gemakkelijker. In deze app zijn meer dan 2,1 miljoen wachtwoorden verzameld van over de hele wereld, en daar horen ook een hele zwik Nederlandse bij.

Groeiend netwerk
Het mooie aan de app is dat gebruikers zelf nieuw ontdekte netwerken en wachtwoorden toe kunnen voegen, dus het aantal gekraakte netwerken zal als de populariteit van de app groeit alleen maar toenemen. Om het feest compleet te maken werkt de app ook offline, dus als je in het buitenland je telefoonrekening binnen de perken wilt houden, is Wifi Map zeker een aanrader.

De app kun je voor zowel iOS (hier) als Android (hier) gratis downloaden.

3 reacties

  1. Enige waarschuwing is wel op z’n plaats. Nu ben ik niet bekend met specifiek deze app, maar wel met het feit dat er tientallen soortgelijke apps in de verschillende app stores staan, waartussen heel veel malafide junk tussen zit die beduidend minder frisse ideeën hebben over hoe om te gaan met de gegevens op jouw telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *