Wifi- netwerk sloopt je iPhone door vreemde bug!

Wifi- netwerk sloopt je iPhone door vreemde bug!

Wifi- netwerk sloopt je iPhone door vreemde bug!

Een vreemde bug sloopt via een wifi- netwerk je Apple iPhone. Lees hier hoe dit zit en hoe je dat kan voorkomen.

Even lekker een openbaar wifi- netwerk aanzetten als je een film zit downloaden. Toch wel fijn als het niet van je eigen mobiele data af gaat. Maar als je een iPhone hebt, dan moet je hier wel mee oppassen. Zeker als er veel percentagesymbolen in de titel zitten. Doe het niet!

Wifi- netwerk sloopt iPhone

Een onderzoeker uit Denemarken heeft hier onderzoek naar gedaan. Zijn naam is Carl Schou en is beveiligingsonderzoeker. Hij ontdekte dat een wifi- titel met veel percentage- tekens je iPhone kan vervormen. Oei, dat klinkt niet best.  

Toen de onderzoeker verbinding maakte met een netwerk met veel percentage- tekens, viel zijn iPhone uit. Natuurlijk probeerde hij de netwerkinstellingen te resetten. Ook heeft hij zijn apparaat geforceerd opnieuw opgestart, maar niks helpt. Alleen het volledig terugzetten van de back- up maakt de iPhone weer bruikbaar. Er gaan echter ook andere berichten rond. Op Reddit hebben gebruikers dit ook gedaan, en sommigen konden zonder problemen op het netwerk komen.

Verontrustend

Dit soort berichten zijn niet nieuw. Er zijn verschillende soortgelijke problemen geweest. Schou zelf meldde een paar weken geleden een soortgelijk probleem, waarbij het aansluiten van een netwerk genaamd “%p%s%s%s%s%n” op de iPhone wifi uitschakelde. Het komt doordat percentage- tekens ook terugkomen in de C-computerprogrammeertaal. Het “%”-symbool is een C-tekenreeksindeling. Het is waarschijnlijk dat de naam van het netwerk een tekenreeks-indelingsproces op de iPhone activeert en dat de wifi-functionaliteit crasht.

Het probleem is dus al langer bekend, Apple heeft in de tussentijd het probleem niet aangepakt. Dus wees verstandig en ga niet op een netwerk met veel %. Dan weet je zeker dat goed zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *