‘Wifi vermoordt tuinkers’

'Wifi vermoordt tuinkers'
Wetenschappers staan versteld door een biologie-experiment van vijf Deense brugklassers. De meiden onderzochten of wifi-straling effect heeft op de groei en ontwikkeling van planten. Wel, aan de foto’s te zien kunnen we maar één ding concluderen: VERBRAND ALLE WIFI ROUTERS! Of moeten we verder onderzoek even afwachten? Ja, laten we dat doen.

De leerlingen plaatsten 400 tuinkers-zaadjes in 12 bakjes die weer onderverdeeld werden in twee kamers. Ruimtes met dezelfde temperatuur, de bakjes kregen evenveel water, maar in één kamer werden twee wifi-routers geplaatst. De uitkomst van 12 dagen ‘groei’ is, afgaand op onderstaande foto’s, enigszins verontrustend te noemen.

De tuinkers die niet werd blootgesteld aan straling.

De tuinkers die tussen twee wifi-routers in stond. Er zaten enkele gemuteerde bij

Dit vraagt om nader onderzoek, en professor Olle Johansson van het Karolinska Instituut in Stockholm heeft al aangegeven dit experiment te willen herhalen in samenwerking met een aantal Belgische collega. Want het is leuk dat vijf meiden een prijs winnen door tuinkerssen zogenaamd met wifi om zeep te helpen, een wetenschappelijke onderbouwing waarbij bijvoorbeeld een kooi van Faraday wordt gebruikt om straling uit te sluiten is enigszins wenselijk voordat we ‘WIFI IS DODELIJK!’ beginnen te scanderen.

Ondertussen worden er al de nodige, en terechte, vraagtekens gesteld over de betrouwbaarheid van het onderzoek. Pepijn van Erp heeft de belangrijkste fails HIER uitgelicht.

Voor meer achtergrond: check het artikel op LexNaturalis en het complete onderzoek in PDF-formaat.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *