Wifi versnellen op jouw smartpone en notificaties killen: zo doe je dat

Auteur: , Geen reacties
wifi-versnellen-notificaties-killen

Veel sneller streamen en downloaden zonder 5G-netwerk zonder frustraties.

De Chinese telefoonfabrikanten Oppo en Vivo hebben een nieuwe manier gelanceerd om met jouw smartphone maximaal te profiteren van Wifi. Deze techniek, die zij dubbele Wifi-versnelling noemen, presenteerden zij op Weibo. Simpel gezegd verbinden zij één smartphone met twee Wifi-netwerken.

In de presentatie zien we hoe Oppo een Oppo Reno 10x Zoom via een 2,4GHz- en een 5GHz-verbinding met een router verbindt door de ‘dubbele wifi versnelling’ toe te passen. Ter vergelijk verbindt men een ander toestel met een enkele 2,4GHz-verbinding met diezelfde router. Het resultaat? het laden gaat 44,5 procent sneller en de downloadsnelheid ligt 322 % hoger ten opzichte van de het toestel met één wifi-verbinding. Het is nog niet duidelijk of dezelfde techniek ook werkt met een dubbele 2,4 GHz-verbinding. Ook is nog niet bekend of de functie ingesteld wordt op de huidige Oppo Reno 10X Zoom smartphones die je ook in Nederland kunt kopen. Er worden inmiddels door gebruikers suggesties gedeeld om zelf zo’n verbinding tot stand te brengen. Aangezien dit geen officiële fabrieksconfiguraties zijn is het uitvoeren van die acties op eigen risico en kan dit gevolgen hebben voor de garantie op jouw smartphone.
Deze toepassing lost trage downloads en verschil in Wifi-kwaliteit, bijvoorbeeld als je door het huis loopt, op. Ook kun je stabieler gamen.

Je kunt natuurlijk ook Wifi zelf versnellen of op andere manieren jouw internetverbinding sneller en stabieler maken.

Een andere prettige toepassing voor gebruikers van (mobiel) internet is een methode om van de eindeloze stroom pop-ups en notificaties af te komen waar websites je steeds vaker mee bekogelen. Dit doe je (in Chrome) als volgt:
In de browser druk je op de drie puntjes rechtsboven. Vervolgens selecteer je ‘instellingen’. In het tabblad dat dan opent scroll je naar beneden en kies je voor ‘geavanceerd’. Hierna kies je onder ‘privacy’ voor ‘site-instellingen’. Daar kies je voor ‘meldingen’. Je ziet dan als eerste ‘vragen voor verzenden (aanbevolen)’ staan. Verplaats dat schuifje naar links, zodat deze grijs wordt en de tekst ‘geblokkeerd’ rechts verschijnt.

Mocht je nu toch notificaties van specifieke sites willen ontvangen dan kun je, als de standaard eenmaal op ‘geblokkeerd’ staat, naar beneden scrollen. Je ziet dan een kopje ‘toestaan’ met de knop ‘toevoegen’. Vervolgens vul je de url van de site die je toestemming wilt geven in. Daarbij vervang je http(s): door *. Op die manier krijgt de site altijd toestemming, ongeacht de landingspagina.

Je kunt het Engelse artikel, inclusief de instellingen (in het Engels) voor andere browsers hier lezen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).