Wifi wordt supersnel dankzij WiGig

Auteur: , Geen reacties
https://static.apparata.nl/images/2016/Wegig-is-supersnel-wifi.jpg

Wegig is supersnel wifi Films streamen blijft lastig met een gemiddelde wifirouter. Met de nieuwe Wifi-standaard kun je echt knallen.

WeGig kan snelheden tot 8GB per seconde aan. Dat betekent dat je heel makkelijk HD-films of zelfs 4K films kunt streamen. In huis heb je nu ook vaak lastig van interferentie. Of te wel er zijn zoveel Wifi-signalen van alle buren dat de snelheid dramatisch daalt.

WeGig werkt met de 60GHZ-frequentie. Daar is het nu nog niet zo druk. Een groot nadeel heeft WeGig wel. Het werkt alleen binnen een afstand van 10 meter. Voor zolder en slaapkamer zul je dus een andere oplossing moeten verzinnen.

Opmerkelijk genoeg is deze techniek al een paar jaar klaar. Alleen mochten fabrikanten van apparatuur er nog niet mee aan de slag. Eerst moest de WiFi-Alliantie een certificaat afgeven. Deze week heeft deze alliantie officeel het startsein gegeven voor WeGig.

Voor virtual reality is deze veel sneller wifi een uitkomst. Nu nog word je bij de meeste VR-sets gehinderd door kabels.

En zo heb je nooit meer last van een zwak wifi-signaal.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).