Wii U is namens Nintendo bijna doodverklaard

Wii U
Met de komst van de Nintendo Switch opent het Japanse bedrijf een nieuw hoofdstuk.

En daarbij sluiten ze een oud hoofdstuk. Nintendo heeft namelijk bekendgemaakt te stoppen met games te ontwikkelen voor de Wii U. The Legend of Zelda: Breath of the Wild zal de allerlaatste game zijn die op de console namens Nintendo zal worden uitgebracht. Alle aandacht wordt verplaatst naar de nieuwe Nintendo Switch.

Met deze aankondiging is het doodbloeden van de Wii U gestart. Als Nintendo geen games meer gaat maken voor de console dan zullen andere ontwikkelaars vroeg of laat volgen. De console van Nintendo kwam in 2012 op de markt en was de opvolger van de succesvolle Nintendo Wii. De Wii U was de zesde spelcomputer van het Japanse bedrijf.

Het complete einde van de Wii U is overigens nog niet in zicht. Zo blijft het mogelijk om games te kopen via Nintendo’s eShop. Tevens zullen de online diensten op de spelcomputer actief blijven. Het is niet bekend wanneer het Japanse bedrijf de complete stekker uit het apparaat gaat trekken. Ter vergelijking: de Nintendo GameCube kwam in 2002 uit en in 2007 trok Nintendo de stekker uit de online diensten van de console.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *