Wii U niet krachtig genoeg voor nieuwe generatie EA games

Wii U black
Iets minder positief nieuws voor Nintendo’s Wii U. Nadat eerder al bleek dat de verkoop tegenvalt, blijkt de gameconsole niet krachtig genoeg voor de nieuwe generatie EA games.

Diverse nog te verschijnen titels van EA games zullen gebruik maken van de Frostbite 3 engine. Echter testen op de Wii U met de Frostbite 2 engine geven zo weinig hoop dat het weinig zin heeft om überhaupt de Frostbite 3 engine te testen. Johan Andersson, de baas van het Frostbite project bij EA DICE laat in een tweet het volgende weten.

FB3 has never been running on WiiU. We did some tests with not too promising results with FB2 & chose not to go down that path

EA games heeft momenteel zo’n 15 nieuwe titels in ontwikkeling die gebruikmaken van de Frostbite 3 engine, waaronder Battlefield 4, Star Wars, Mass Effect en Madden NFL. Deze games zullen dus niet verschijnen op de Wii U.

Aan de andere kant moet wel worden vermeld dat EA games ook weer niet de grootste gameleverancier is voor Nintendo. En daarbij weten we ook dat de grafische rekenkracht van de Wii (U) altijd al heeft ondergedaan voor die van concurrenten PlayStation en Xbox. (via: nintendoeverything)

Nog geen reacties

  1. In veel gevallen van de consoles van Nintendo is het al het geval geweest dat het hoogtepunt van de console zich in het begin/vanaf launch bevind. Maanden daarna moet je als consument een flink aantal firmware updates binnenhalen, of hardwarematige hulpstukken kopen omdat anders bepaalde games niet te spelen zijn. (3ds circle pad pro, Wii Motion Plus..). Dan denk je van; niet een beetje te vroeg uitgebracht?

    Dus bovenstaand artikel verbaasd mij dan ook niet. Vanaf launch al achterhaalde techniek (op het idee van de controller na) en dat wordt alleen maar erger naarmate de tijd vordert.

    Ben je van plan een console uit te brengen, ga eens om tafel zitten met grote spel ontwikkelaars en vraag hun wat de komende jaren hun plannen zijn en welke engines ze gaan gebruiken en welke rekenkracht daarvoor nodig is.

    Er wordt wel vermeld dat EA niet de grootste gameleverancier voor Nintendo is geweest, maar door deze blunder zal daar niks aan veranderen dus. Nintendo had een console beloofd die ook geschikt zou zijn voor de “hardcore gamer”. De spellen Battlefield 4, Star Wars, Mass Effect en Madden NFL kunnen ze in ieder geval al doorstrepen op hun lijstje…

    Vanaf de GameCube ben ik al geen Nintendo fan meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *