Wij kopen online het liefst bij de Duitsers

Wij kopen online het liefst bij de Duitsers
Wij Nederlanders exporteren enorm veel online gekochte goederen, maar importeren nog meer via buitenlandse webwinkels.

Populaire webshops zijn bijvoorbeeld Neckermann en Zalando, beide Duitse bedrijven. Ook andere landen kopen graag online bij de Duitsers. Een reden kan zijn dat Duitse webshops vaak in maar liefst vijf talen beschikbaar zijn. Best gek, aangezien Duitsland op televisie zowat alles nasynchroniseerd naar hun eigen taal.

Groot-Brittannië is aanvoerder in de e-commerce. Zij plussen 1,2 miljard dollar per jaar in het verschil van im- en export van online goederen. Amerika volgt maar komt met een positief verschil van 180 miljoen lang niet in de buurt van de UK. Nederland komt 350 miljoen dollar tekort op de online handelsbalans en Frankrijk heeft een tekort van zelfs 950 miljoen dollar.

Balans E-commerce

Nog geen reacties

 1. Mag graag shoppen in het buitenland. in Duitsland en Amerika zijn auto onderdelen best gunstig en in china/hongkong zijn laagwaardige goederen best goed te doen. Je moet er een week of 2-3 op wachten maar dan kost het ook niets 🙂

  • @Laue: Dat wou ik net zeggen. Meukzooi haal ik altijd uit Hongkong en de nieuwe (2e hands) auto uit Duitsland. Amerika kan wel voor auto onderdelen, maar die verzendkosten zijn volgens mij prijsafspraak. Complete lampunit voor de VW new beetle hier in de EU: 350 euri. In de VS? $110, verzendkosten $300. Beetje jammer.

   • @azenomei: Zelf een fedex account aanmaken scheelt een boel. gebruik als omschrijving “commercial samples”

    gifts & personal belongings gaan bijna gegarandeerd langs de douane. Zijn de invoerechten + BTW lager dan 12 euro dan vallen deze weg.

 2. Het helpt natuurlijk ook niet dat er anno 2014 nog steeds geen Amazon in Nederland is. Dan moet je wel naar Duitsland of het VK uitwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *