Wikipedia geeft Amerikaanse politici een IP-ban

Amerikaans congres
De eerste politicus die altijd de waarheid spreekt moet nog geboren worden, maar Wikipedia is even klaar met de leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het is voor tien dagen onmogelijk gemaakt om met een computer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Wikipedia-pagina’s aan te passen.

Wikipedia ergert zich volgens oprichter Jimmy Wales aan de voortdurend storende aanpassingen van met name pagina’s over bedrijven en politici. De aanpassingen zijn weinig objectief en een instrument geworden voor politieke spelletjes. Alle ip-adressen van het Huis van Afgevaardigden zijn voor tenminste tien dagen geblokkeerd.

Wie er feitelijk verantwoordelijk is voor de gewraakte aanpassingen is (nog) niet duidelijk, maar volgens iemand van het Amerikaanse Congres kunnen de aanpassingen van twee of drie mensen afkomstig zijn. Jimmy Wales realiseert zich dat er op Wikipedia altijd sprake is geweest van misbruik en dat dit ook niet uit te roeien valt, maar daar dat wil niet zeggen dat er niet wordt opgetreden. We weten dat ze er in Rusland ook een handje van hebben. (via: bbc)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *