Wiko View2: midrangers met bijzondere beeldverhouding

Wiko View2 Pro
Groot en randloos is vanaf nu ook in het lagere middensegment aanwezig.

Wiko heeft vandaag twee View2 smartphones gepresenteerd op het Mobile World Congress: de Wiko View2 en View2 Pro. Hoewel de toestellen zich niet kunnen meten met dure vlaggenschepen zoals de Galaxy S9 of iPhone X, beschikken ze wel over een redelijk modern design en een beeldverhouding van 19:9. Door deze verhouding heeft het toestel nog meer de vorm van een rechthoek.

Ondanks het schermformaat is er wel een camera gemonteerd aan de voorkant van beide toestellen. Deze bevindt zich aan de bovenkant van het scherm, waardoor er een minieme inkeping zit. Dit design is vergelijkbaar met de Essential Phone.

De View2 Pro onderscheidt zich van de reguliere versie dankzij de dubbele camera achterop. Een van de camera’s beschikt over een lens die een beeldhoek van 120 graden oplevert, vergelijkbaar met LG’s tweede cameralens bij de G6. Waar de View2 Pro een 16 megapixel-camera heeft, beschikt de reguliere variant over een 13 megapixel-exemplaar.

Wiko View2

De View2 Pro wordt aangedreven door de midrangechip Snapdragon 450, terwijl de View2 het moet doen met een iets mindere Snapdragon 435 chipset. Waar de Pro 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen heeft, krijgt de View2 3GB RAM en 32GB intern opslaggeheugen met zich mee. Beide smarpthones kunnen voorzien worden van een microSD-kaartje voor extra opslaggeheugen.

Hoewel de schermgroottes en resoluties niet bekend zijn, moeten beide toestellen het met hun 3000mAh aan accucapaciteit normaal gesproken wel een dag uithouden. De toestellen beschikken bij release over Android 8.0 Oreo. De View2 komt in april uit voor 199 euro, terwijl de Wiki View2 Pro vanaf mei in de winkels ligt voor 299 euro.

5 reacties

          • @ffw88: Er waren al Iphone X rippoffs op de markt voordat de X beschikbaar was en het aantal kneuzen merken die dat leveren is niet meer te tellen. Het moge duidelijk zijn dat ik Asus ook echt wel onder een kneus schaar op smartphone gebied. Sorry, maar in het A segment doet Asus absoluut niet mee en kan me ook geen toestel heugen van Asus dat het melden waard is.

            Tja,Huawei en OP doen het wellicht ook, maar zou dat niet wat te maken hebben door in te spelen op die hype en ook het vrijkomen van goedkope schermen met die feature bij Samsung nu Apple ze niet gaat gebruiken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *