Wil Samsung af van haar budgetlijn smartphones?

Samsung Galaxy S9
Een opmerkelijke zet van de Zuid-Koreanen.

Samsung verkoopt op dit moment haar smartphones in meer dan 100 landen. Deze plaatsen verschillen over het algemeen qua behoeftes, iets waar Samsung rekening mee houdt wat betreft haar eigen toestellen. Zo promoot het in land A meer de Galaxy A en in land B bijvoorbeeld weer de duurdere Galaxy S.

De Samsung Galaxy J-lijn lijkt echter zijn langste tijd gehad te hebben, zo blijkt uit berichtgeving van ETNews (via XDA). Volgens betrouwbare bronnen is Samsung bezig met een flinke reorganisatieperiode, met als gevolg dat sommige modellen opgedoekt worden. Aan de andere kant zijn er ook smartphonelijnen die weer versterkt worden.

Vanaf 17 november zou de Galaxy J-serie het bijltje erbij neerleggen. Deze goedkopere smartphonelijn staat bekend om haar relatief lage prijskaartje en lage specs. Het maken van budgettoestellen verdwijnt niet volledig, maar zal grotendeels opgaan in de midrange Galaxy A-serie. Verrassend, want van origine dient de Galaxy A-modellijn een andere consument dan de J-serie.

De kans is dus groot dat de Galaxy A-lijn binnenkort wordt uitgebreid met nog veel meer toestellen die in het goedkopere segment vallen. In Nederland zal deze aanpassing niet voor een bijzonder grote schok zorgen, aangezien hier vooral de Galaxy S-lijn populair is.

3 reacties

  1. Die Galaxy J lijn is echt een lachertje, als het gaat om prijs-prestatieverhouding. Merken als o.a. Nokia, Motorola, Wiko en meer dan een dozijn Chinese fabrikanten kunnen telefoons aanbieden die (fors) méér bieden voor (fors) minder geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *