Windows 10 draait op breinbrekend veel apparaten

Nondeju
Windows 10 is een ware reus.

Windows 10 was een frisse, meer traditiegetrouwe versie van Microsoft’s besturingssysteem en het is dan ook niet gek dat ontzettend veel computers de software gebruiken. Vandaag maakt Microsoft bekend op hoeveel apparaten precies Windows 10 dan precies draait. Maar liefst 900 miljoen.

Yup, bijna een miljard systemen gebruikt Microsoft’s nieuwste besturingssysteem, dat in de zomer van 2015 werd geïntroduceerd. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat Windows 10 zo belachelijk veel apparaten aandrijf. In theorie zit dus bijna 1 op de 7,5 mensen (op basis van 7,5 miljard mensen op aarde) achter een Windows-PC met Windows 10.

In de praktijk ligt het uiteraard iets genuanceerder, want Microsoft maakt duidelijk dat ook HoloLens en Xbox-consoles worden meegeteld in de berekening. Ook weten we niet of het om geregistreerde apparaten gaat, of devices die écht gebruikt worden. Microsoft maakt ook bekend dat er in de afgelopen 12 maanden meer Windows 10-gebruikers bijgekomen zijn dan ooit tevoren.

Mocht je recentelijk overgestapt zijn (of al zo lang met Windows 10 aan de haal zijn) dan hebben we een aantal handige tutorials voor je. In dit artikel geven we je 10 tips en tricks over hoe je het besturingssysteem zo goed mogelijk kan gebruiken. Hier check je een stappenplan over hoe je Windows 10 het gemakkelijkst kan herinstalleren. Tot slot introduceerde Microsoft recentelijk een compleet nieuwe manier om Windows te (her)installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *