Windows 10 heeft Apple OS X al ingehaald in Nederland

Auteur: , 2 Reacties
Windows 10 heeft Apple OSX al ingehaald in Nederland

We wisten dat Windows 10 mondiaal als een speer gaat. 75 miljoen installaties and counting. In Nederland gaat dat nog net even harder.

De toename van PC’s met Windows 10 als besturingssysteem gaat in Nederland zo hard, dat ze Apple’s OS X al voorbij zijn gegaan. Iets dat we kunnen opmaken uit de data van Statcounter, die bijhoudt welke besturingssystemen in het internetverkeer langskomen.

Volgens Statcounter gebruikt inmiddels 13,5 procent van de Nederlandse PC’s (ex. tablets) het nieuwe besturingssysteem. Daarmee zitten we ver boven het wereldwijde gemiddelde van 6,69 procent. Opmerkelijk: Windows 10 is in Nederland na ruim een maand al groter dan OS X van Apple, dat een aandeel van 12,6 procent heeft. Windows 10, dat als gratis update kan worden geïnstalleerd op apparaten met Windows 7 of 8, komt gewoon ook al even in de buurt van Windows 8.1 (18,48 procent).

Zo zie je maar: ook al tast een OS de privacy van gebruikers aan, en scant het je harde schijf op illegale software en torrents, als het gratis is (en oké, als het subliem werkt) zijn mensen er best voor te porren.2 reacties

Kwantiteit is geen kwaliteit he.
Hè hè, nu pas. en OSX heeft maar 5% marktaandeel. Gaat lekker met Windows 10 zou ik zeggen……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).