Windows 10 komt gratis (!) naar je pc, tablet en smartphone

Auteur: , 4 Reacties
Windows 10-upgrade gratis voor gebruikers Windows 7 en 8.1

Goed nieuws voor Windows-gebruikers: Microsoft geeft de upgrade naar Windows 10 namelijk gratis weg aan gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1.

We gaan er voor het gemak even vanuit dat de meeste consumenten Windows XP eindelijk verruild hebben voor Windows 7 of Windows 8, dus het grootste deel van de Windows-users kan gratis gebruik maken van het besturingssysteem van Microsoft. Dat is niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk voor de techgigant, want er lijkt geen andere manier om gebruikers massaal te laten upgraden.

Dat laatste vooral nu belangrijk, omdat Microsoft zijn besturingssysteem aantrekkelijker wil maken voor ontwikkelaars. Dat Windows 10 gratis uitgerold wordt voor pc’s, tablets en smartphones moet daar verder aan bijdragen. Hopelijk gaat die keuze er eindelijk voor zorgen dat Windows Phone-bezitters uit een wat groter app-assortiment kunnen kiezen, want dat blijft de grootste achilleshiel voor de telefoons van Microsoft.

Windows 10 is nog niet officieel uitgebracht en het is nog onbekend wanneer dat wel gaat gebeuren. Wat je er verder van kunt verwachten lees je later vanavond terug in onze terugblik op het Windows 10 event.4 reacties

Doen ze eindelijk goed, wel te laat voor mij, want ik ben al een half jaar geleden overgestapt naar OS X. Bevalt me eigenlijk wel zo.
@revstars-net: Om windows 8 te vermijden ben ik overgestapt naar linux, en dat bevalt me ook enorm.
Hele goede zaak, daarnaast was al bekend dat alle ontwikkelsoftware op het premium niveau gratis is geworden. Je kan dus zo meteen gratis met de nieuwste visual studio 2015 premium op je gratis windows 10 aan de slag. Ze zijn echt goed bezig en dan hebben we het nog niet eens over de hologram bril… ;)
Microsoft=BACK!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).