Windows 10 komt volgende maand met grote update

Auteur: , 7 Reacties
Windows 10 komt met update

Microsoft is druk bezig om de puntjes op de i te zetten wat betreft de nieuwe Windows 10 update.

De update, genaamd Threshold 2, zal in november uitgerold worden. Volgens The Verge zal Microsoft de update in de eerste week van november uitrollen naar apparaten die al op Windows 10 draaien. De update zal een aantal bestaande problemen oplossen, maar zal ook beschikken over een andere user interface. Het gaat hier om de interface die in eerste instantie bedoeld was voor de laatste versie van Windows 10. De titelbalken zullen beschikken over kleuren, de menu’s zullen verbeterd zijn en er komt een extra kolom voor de Live Tiles van het startmenu.

Daarnaast komt Microsoft ook met Messaging en Skype Video, deze diensten zullen ingebouwd zijn in het besturingssysteem. Cortona zal ook een kleine update krijgen: gebruikers van een PC met Windows 10 zullen tekstberichten kunnen sturen naar vrienden met een smartphone die op Windows 10 draait.7 reacties

En daarna is het dus pas verstandig en zinvol om te upgraden naar W10 als je dat persee wilt.
W7 werkt ook nog als een trein.
@turbobrick: Ik heb begin augustus de afweging gemaakt om W10 te downloaden ondanks de ervaringen van andere en moet zeggend dat het bij mij perfect werkt allemaal. Alleen de eerste week was de driver voor de muis niet up to date maar dat was snel verholpen. Had natuurlijk ook kunnen wachten want ik had in principe geen problemen met W8.1 maar ongeduldig dat ik ben kon ik het niet laten en geen spijt van gehad. Wat werkt W10 heerlijk soepel en makkelijk. Alles zit weer waar je het verwacht en anders heb je het zo gevonden.
@Pordon: Veel hangt af van wat voor soort user je bent en je hardware.
Als je een poweruser bent dan zal je veel meer vragen van het systeem en eigenlijk altijd wel tegen bepaalde bugs aanlopen bij een splinternieuw OS, bugs die dan ook wel aangepakt worden.
Met veel exotische hardware heb je ook altijd wel dat het even duurt dat alles goed gesupport wordt.

Kortom, Wil je geen gedoe dan altijd even wachten (maand of 4) na release want dan is het meeste er wel uit.
Wil je een gokje wagen kan je direct upgraden, en ja voor sommigen is dat probleemloos.
Maar goed, er zijn zat mensen die de computer aan zetten en wat browsen en daar houd het mee op. Die zullen niet snel tegen dingen aanlopen en zijn dus snel zeer tevreden.
Power users die van alles doen en veel extra (oa extern) hardware hebben zullen sneller tegen dingen aanlopen.
Heb laatst een versie Windows 7 installatie uitgevoerd. Na installatie SP1 werden er nog zo’n 300 updates gedownload in diverse stappen.
Updaten tot je erbij neervalt.
En computer is nu al aanzienlijk trager dan na de verse installatie terwijl er behalve die updates nauwelijks iets mee is gebeurd.
@gezondverstand: Is idd een probleem … Windows heeft VEELS TE VEEL kleine updates.
Als je dan het OS installed en je moet die jaren qua updates inhalen dan ben je een dag (letterlijk !!) bezig al die updates te vinden en te installen.

Sommige updates verschijnen pas nadat bepaalde updates zijn geinstalleerd.

Win7 had een SP2 en SP3 moeten hebben. Dus 2 extra packs die je net als SP1 kunt downloaden en je dan in 3 stappen helemaal bij bent.
MS boeit het geen ruk want Win7 is voor hun een gesloten boek maar ik ken MS niet anders dan heel veel losse updates met trage installs en reboots en schat in dat het met W10 niet anders zal zijn.
@turbobrick: Is met Windows 10 inderdaad niet anders, ben nu al 6 uur bezig met W10 te installeren op een tablet, maar het loopt bepaald niet lekker.
@gop1: Was er al bang voor …..Sterkte !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).