Microsoft stopt met Windows 10X voordat het er is

Windows 10 krijgt fix voor bug dat harde schijf sloopt

Windows 10 krijgt fix voor bug dat harde schijf sloopt

Windows 10 heeft weer eens te maken met een hardnekkige bug, eentje die je harde schijf kan slopen.

En nee, er komt niet opeens rook uit je harde schijf. Maak je geen zorgen. Wat de bug wel doet is je harde schijf via software buitenspel zetten. Het probleem is eigenlijk best lullig. Het enige wat je moet doen om de bug te activeren is door naar een icoon te kijken op Windows 10, vervolgens raakt de harde schijf van streek.

Windows 10 bug

Kwaadwillenden kunnen het icoontje bijvoorbeeld met een snelkoppeling verstoppen in een mapje. Jij opent het onschuldige mapje en krijgt nietsvermoedend dat icoon te zien. Analist Will Dormann hebben ontdekt dat het probleem potentieel al drie jaar in Windows 10 verstopt zit, maar dat het issue pas recent aan het licht is gekomen. Dormann heeft al vaker een NTFS-gerelateerd issue aan het licht gebracht, maar dat probleem is na twee jaar volgens hem nog steeds niet opgelost door Microsoft.

Een woordvoerder van Microsoft zegt tegenover The Verge op de hoogte te zijn van de problemen. Er komt een toekomstige update die dit probleem gaat aanpakken, aldus het Amerikaanse techbedrijf in een reactie. Tot die tijd moedigt Microsoft zijn gebruikers aan om voorzichtig te zijn in het openen van onbekende bestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *