Windows 10 S: Microsoft antwoordt op Google

Auteur: , 2 Reacties
Windows 10 S

Beter laat dan nooit?

De Chromebooks van Google zijn al een tijdje op de markt. De goedkope laptops met het strakke en lichte interface is vooral in klaslokalen een hit, omdat het weinig onderhoud nodig heeft en weinig kost. Microsoft pikt dat echter niet en probeert nu met haar eigen variant de scholen over te halen om gebruik te maken van het nieuwe Windows 10 S.

De nieuwe systeemversie moet ervoor zorgen dat klaslokalen voortaan gevuld worden met goedkope Windows-laptops. Zo is de software binnen 30 seconden klaar voor gebruik na een installatie via een usb-stick.

Ook zitten er veel andere voordelen aan de speciale softwareversie verbonden: zowel leerlingen als docenten en ict-beheerders beschikken over meer mogelijkheden. Zo kan de beheerder van een (school)netwerk instellingen per klas of school aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van alle camera’s van een bepaalde groep in één keer, om zo spieken te voorkomen.

Microsoft geeft vele extraatjes mee aan het nieuwe besturingssysteem. Denk hierbij aan een Education Edition van Minecraft, gratis Office 365, en komen er budgetmodellen van de Hololens beschikbaar. Gebruikt een school al Windows-laptops, dan kunnen deze gratis updaten naar Windows 10 S. Vanaf 189 dollar heb je al een laptop in huis die compatibel is met de nieuwe software.2 reacties

Waarom gebruiken niet gewoon een macbook?💁🏼
@simonklaassen: “Vanaf 189 dollar heb je al een laptop in huis die compatibel is met de nieuwe software. “

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).