Windows 10-update eindelijk veilig te installeren

Windows 10
Microsoft trok de Oktober-update van Windows 10 op het laatste moment in, maar we kunnen er nu gelukkig veilig mee aan de slag.

Vorige week kwam aan het licht dat verschillende gebruikers bestanden kwijt waren na de installatie van Windows 10 versie 1809. Volgens ZDNet bleef de schade beperkt tot enkele honderden gebruikers, omdat de update alleen handmatig geïnstalleerd kon worden, maar de problemen hadden dus veel groter kunnen zijn.

Microsoft kreeg via de Feedback Hub meerdere meldingen over de verdwenen bestanden, maar dat waren er niet voldoende om op te vallen. Uiteindelijk bleek het probleem ‘m te zitten in de C- en D-schijf. Als je ooit al je documenten van de ene naar de andere drive hebt verplaatst, blijft er altijd een lege map achter. Windows 10 zou alleen die lege map moeten wissen, maar dat ging in sommige gevallen dus helemaal verkeerd.

De Feedback Hub wordt in ieder geval uitgebreid met een cijfersysteem, zodat gebruikers bij het melden van een bug ook aan kunnen geven hoe serieus het probleem is. In dit soort gevallen zouden dan al veel eerder alle alarmbellen moeten gaan rinkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *