Windows 10 update kan je pc slopen

Auteur: , Geen reacties
Windows 10 update kan je pc slopen

Maar er is ook een oplossing!

Microsoft Insiders, en vooral diegene die gebruik maken van x86 architectuur, moeten oppassen voor een update van Windows 10 Creators Update. Er is een dev branch build (16212) update uitgebracht die voor problemen kan zorgen als je hem op je systeem zet.

Twitter gebruiker en senior redacteur van de website MSPoweruser Mehedi Hassan tweette dat Microsoft dus per ongeluk een dev branch build uitbracht als update. Hij waarschuwde daarbij dat je deze update niet moest installeren. Volgens Hassan bevat de build dingen die je zelfs als insider niet wil installeren.

Natuurlijk zijn insiders gewend aan systemen die nog niet helemaal werken zoals ze moeten werken, maar mensen die deze update downloaden nemen een groot risico.

Microsoft bleef een tijdje stil. Alleen de baas van het Insiders programma, Dona Sarkar, liet weten dat je de build absoluut niet mocht installeren en dat er later een verklaring zou komen. Gelukkig kwam Microsoft daarna snel met een verklaring over hoe het kon gebeuren en wat je moet doen als je 16212 toch geïnstalleerd hebt.

Sarkar laat weten in die verklaring dat de build naar buiten kon komen doordat een onbedoelde aanvraag naar het engineering systeem werd gestuurd, dat controleert welke build naar de Insiders gestuurd mag worden. Het team zou volgens Sarkar de build snel hebben teruggetrokken en ervoor hebben gezorgd dat de build niet naar nog meer mensen verstuurd zou worden.

Mocht je Winodws 10 voor PC’s build 16212 op je apparaat geïnstalleerd hebben, die van een rs_edge_case branch komt, dan hoef je je niet veel zorgen te morgen. Het is iets onstabieler dan een standaard Fast ring build, maar je kunt het gewoon blijven gebruiken. Ook kun je terug gaan naar je vorige build via instellingen > update en beveiliging > herstel. Je kunt je systeem alleen niet meer herstellen na 10 dagen of als je Disk Cleanup hebt gebruikt om je vorige installatie te verwijderen.

Als je de build op je mobiel hebt geïnstalleerd, wordt het iets gecompliceerder. De build wordt namelijk niet geïnstalleerd op een mobiel en zal er alleen maar voor zorgen dat je apparaat zichzelf afsluit en opnieuw opstart. Als je telefoon aan de oplader zit zal je telefoon steeds opstarten en afsluiten. Je kunt het wel oplossen door de Windows apparaat herstel tool te gebruiken. (Via TheNextWeb en Neowin)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).