Windows 10-update vreet straks nog meer schijfruimte op

Windows 10-update neemt 7GB schijfruimte in
Krap in de schijfruimte, wacht dan even met updaten…

De gemiddelde Windows-computer is voorzien van voldoende opslag, maar als jouw schijf ramvol zit, dan is het verstandig om voorlopig niet op de update-knop te rammen. Windows 10 gaat namelijk nog eens 7 gigabyte opslurpen. Die ruimte wordt dan weer gebruikt om het systeem goed te laten werken tijdens updates. Verder kan Windows er ook tijdelijke bestanden en cache files op kwijt.

De problemen zitten ‘m er volgens Microsoft vooral in dat Windows 10 niet lekker werkt als de harde schijf bijna vol raakt. Door 7GB vast te houden, zou het besturingssysteem niet langer in de knel moeten komen tijdens het installeren van updates en apps. De feature staat standaard aan in de nieuwe Windows-versie, die in het voorjaar moet verschijnen.

Overigens is 7GB het minimale. Als Windows merkt dat jouw computergebruik meer schijfruimte vereist, dan kan het zijn dat ze er nog een paar GB’s bij pakken.

Nog geen reacties

  1. Ik ga er van uit dat dit optioneel gewoon weer aan te passen is?
    Zoals dat bij hibernation, pagefiles etc. ook al meerdere generaties Windows goed zelf aan te passen is.
    Zou overigens wel een fijne update zijn, Scheelt me weer uitleggen aan clienten hoe je altijd een deel van de HDD vrij moet houden omdat het systeem ermee werkt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *