Windows 10 wil het wachtwoord overbodig maken

Windows-10-inlogscherm
Na het opstarten van je PC een wachtwoord invullen is wel heel erg Windows 8. Microsoft heeft in Windows 10 dan ook haar best gedaan om je op nieuwe manieren veilig in te laten loggen.

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft zal je dan ook op allerlei manieren laten inloggen waarbij je geen wachtwoord meer nodig hebt. Zo kun je een vingerafdruk gebruiken, je volledige gezicht scannen of alleen een irisscan laten maken om toegang te krijgen tot je bestanden.

Windows Hello
Zolang je laptop of PC dus één van de sensoren heeft die nodig zijn om deze manieren van inloggen mogelijk te maken, je automatisch toegang krijgt tot het zogenaamde Windows Hello-opstartscherm. Het maakt in dit geval dus niet meer uit wie de hardware heeft gemaakt: Windows 10 zorgt voor dezelfde gebruikerservaring voor iedereen.

Microsoft benadrukt hierbij dat al deze persoonlijke data zoals je vingerafdruk, irisscan en gezichtsscan lokaal worden opgeslagen, en niet op de servers van Microsoft. Mocht je laptop of PC nu geen van deze sensoren hebben, dan kun je altijd nog gebruik maken van het traditionele wachtwoord.

3 reacties

  1. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat vingerscan er al niet was aangezien dat HP, Dell en andere zakelijke laptops al jaren een fingerscan hebben waar vervolgens vaak niks mee word gedaan.

  2. @reistje: het is jammer dat de software (van HP in ieder geval ) zo ruk is. Hopelijk wordt dat op deze manier een stuk gebruiksvriendelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *