Windows 10 wordt niét geleverd op installatie-DVD’s

Windows 10 wordt niét geleverd op installatie-DVD's
Dit kan misschien als een schok komen voor de liefhebber van traditionele gegevensdragers, maar Windows 10 komt niet via je DVD-speler op je computer te staan.

Eerdere geruchten wezen er al op, nu hebben we het officieel bevestigd. De nieuwste versie van Windows neemt afscheid van de bekende installatie-DVD. Einde van een tijdperk. Windows 10 is al op Amazon verschenen en zowel de Home- ($120) als de Pro-versie ($200) worden geleverd op een USB-stick.

Het uitfaseren van de DVD is natuurlijk niet meer dan logisch. Niet in de laatste plaats omdat Windows 10 geschikt is voor zowel pc’s als tablets. Bovendien hebben steeds minder laptops zo’n old school DVD-speler aan boord. Het besturingssysteem online aanschaffen zonder dat er überhaupt een fysiek product aan te pas komt is uiteraard ook mogelijk. Sterker nog, het heeft er alles van weg dat Windows 10 het laatste Microsodt OS is dat fysiek in de winkel wordt verkocht.

Bekijk HIER foto’s van de meest recente Windows 10 build.

5 reacties

  1. Is de bevestiging nu deze even Amazon notering? Of zijn er nog meer bevestigingen.

    Ik heb namelijk begrepen dat de (Voormalige) retail pakketten (zoals deze Amazon advertentie) er komen op USB en de OEM pakketten op Disk en USB.

  2. Mijn Windows 8 kwam ook niet op een disk, die kwam in torrent formaat. Maar ik vraag me wel af of er nog echt een voordeel zit aan het leveren op dvd tegenover een sticky of gewoon als download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *