Windows 10: zo maak je 20GB aan schijfruimte vrij

Auteur: , 2 Reacties
Windows 10: zo maak je 20GB aan schijfruimte vrij

Microsoft heeft deze maand een flinke update voor Windows 10 vrijgegeven. Maar hoe krijg je die kostbare schijfruimte weer terug?

De update voor Windows 10 installeerde zichzelf eigenlijk als een compleet nieuwe Windows-versie. Je houdt er dus niet alleen een aantal nieuwe functies aan over, maar ook een berg aan onnodige bestanden van je oude Windows-installatie die veel schijfruimte in gebruik nemen. Daar is gelukkig iets aan te doen, want niet iedereen heeft terabytes aan vrije ruimte.

Het goede nieuws: de functionaliteit om de bestanden (20 GB in totaal) te wissen is al ingebouwd. Je hoeft niet veel meer te doen het opstarten van Schijfopruiming. Vervolgens krijg je een overzicht van alle bestanden die Windows 10 voor je kan verwijderen, waaronder de bestanden van je vorige Windows-installatie. Als je ook de andere hokjes aanvinkt, dan zou het zomaar kunnen dat je ook hier nog wat GB’s kunt besparen. That’s it!2 reacties

oh kijk een functie die 20 jaar geleden al in windows zat…. das byzonder! (jazeker, zelfs windows 95 had de disk cleanup tool al)
Veel in Windows 10 is niets nieuws, oud in een nieuw jasje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).