Dit moet je weten over Android op Windows 11

Windows 11 upgrade – Zo check je of je PC compatibel is (Update)

Dit moet je weten over Android op Windows 11

In deze guide leggen we haarfijn uit hoe je automatisch en handmatig kan checken of je PC compatibel is met Windows 11.

Update 29-06-2021 (20:50):

In het onderstaande artikel raden we het gebruik van de Microsoft Health Check App aan. Microsoft heeft de applicatie daarentegen offline gehaald omdat deze niet goed bleek te werken. Vooralsnog moet je het dus met een handmatige vergelijking doen. Mocht je de app al wel hebben en je krijgt een ‘ja’, dan is de informatie alsnog nuttig. Zegt de app dat je de upgrade niet aan zou kunnen, dan zou dat niet kunnen kloppen.

Ook zijn de systeemvereisten wat omlaag geschroefd. De onderstaande eisen zijn nog steeds leidend, maar Microsoft belooft dat ook oudere processors waarschijnlijk ondersteund zullen worden.

Het originele bericht volgt hieronder:

Later dit jaar komt Microsoft in principe met Windows 11 maar dat is alleen voor nieuwe PC’s. Vanaf begin 2022 kunnen gebruikers met Windows 10 upgraden naar het gloednieuwe besturingssysteem. Maar kan je PC dat wel aan? Met iedere nieuwe versie van het OS worden de systeemeisen ook wat hoger. In dit artikel leggen we daarom uit hoe je het beste kunt controleren of je PC compatibel is met Windows 11.

Is je PC compatibel met Windows 11?

Iedereen die begin 2022 wil upgraden naar Windows 11, zal zich even moeten afvragen of dat wel mogelijk is. Het goede nieuws is dat grofweg alle moderne PC’s het besturingssysteem aan zullen kunnen. Windows draait immers niet op 1,3 miljard apparaten als alleen PC’s van NASA het aankunnen. Het slechte nieuws is dat de systeemeisen op sommige vlakken vier keer zo hoog zijn als bij Windows 10.

Health Check

Gelukkig heeft Microsoft een speciale app genaamd PC Health Check om te controleren of je PC compatibel zal zijn met Windows 11. Je kunt PC Health Check via MIcrosoft’s blogpost downloaden (hier is een directe downloadlink).

  • Installeer de applicatie, klik op voltooien
  • Open PC Health Check (PC statuscontrole in het Nederlands)
  • Klik op Nu Zoeken. De app controleert of je PC de upgrade aan kan

Wederom goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de app alles voor je controleert en ook andere handige functies biedt. De ‘gezondheid’ van je systeem kan met de applicatie verbeterd worden.

Het slechte nieuws is dat de app nog al eens een foutief negatieve uitslag kan geven. Mijn PC zou niet compatibel zijn met het OS. Maar mijn systeem overstijgt verreweg de minimale eisen. Microsoft is zich bewust van het probleem en werkt aan een oplossing.

Systeemeisen

Om de willekeur van de app even te ontstijgen, kun je natuurlijk ook zelf checken wat de systeemeisen voor Windows 11 zijn. Hieronder een opsomming van alle eisen waar je computer aan moet voldoen.

Processor1 gigahertz (GHz) of sneller
2 of meer cores met compatibele 64-bit processor of System on a Chip (SoC)
RAM4 GB RAM
Opslagruimte64 GB of meer
Grafische kaart DirectX 12 compatibel / WDDM 2.x
DisplayTenminste 9 inch met HD-resolutie (720p)
FirmwareUEFI, Secure Boot mogelijk
TPMTrusted Platform Module (TPM) versie 2.0
InternetInternetverbinding en Microsoft-account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *