Windows 3.1 zorgt voor storing op Frans vliegveld

Auteur: , 3 Reacties
Franse luchthaven werkt nog met Windows 3.1

Afgelopen weekend kampte luchthaven Orly in Parijs met een grote storing, maar de oorzaak daarvan zal velen verbazen.

De oorzaak van de storing bleek namelijk een verouderd besturingssysteem te zijn. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar nu blijkt dat sommige computers op het vliegveld nog op Windows 3.1 draaien. In eerste instantie zou je denken dat het om een grap gaat, maar het is toch echt waar. Windows 3.1 werd in 1992 uitgebracht en werd drie jaar later vervangen door Windows 95.

Op de Franse luchthaven zijn ze al die tijd trouw gebleven aan Windows 3.1. Het betreffende programma dat de storing veroorzaakte heet DECOR en biedt uitkomst voor piloten tijdens slechte weersomstandigheden. Daarnaast maakt het vliegveld ook gebruik van drie andere systemen. Ook deze systemen zijn tussen de 10 en 20 jaar oud.3 reacties

Je wil niet weten hoeveel bedrijven en instellingen nog vasthouden aan oude besturingssystemen (of antieke versies van Internet Explorer) omdat bepaalde programma’s of applicaties niet compatibel zijn met nieuwere versies.

Dit specifieke voorbeeld laat goed zien hoe link het is zó afhankelijk te zijn van antieke hard- en software. Jammer dat diezelfde bedrijven er vaak geen oog voor hebben totdat de boel een keer gigantisch klapt.
If it ain’t broke, don’t fix it.
Legacy…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).