Oudere Windows-versies op de nieuwe Mac Pro? Pech gehad!

Dit gaat 'm dus nooit meer worden
Als je een Mac kocht, was er altijd nog een makkelijke manier om Windows te draaien via Bootcamp. Maar op de nieuwe Mac Pro kan alleen nog maar Windows 8 draaien.

Dit is niet iets wat Apple met veel fanfare wereldkundig gemaakt heeft, maar het stond wat verborgen in een Support-document op hun website. Hierop staat een lijstje met welke versie van Bootcamp je welk OS kunt draaien.

Het nummer geeft aan welke versie van Bootcamp vereist is. DVD wil zeggen dat de drivers op de installatie-DVD staan

Bij alle voorgaande Mac Pro’s had je de keuze uit meerdere versies van Windows, maar op hun nieuwste trommeltje werkt dus alleen Windows 8. De driver set voor eerdere versies van Windows bestaat simpelweg niet.

Dat Apple geen drivers meer uit brengt voor Windows XP moge logisch zijn, dat besturingssysteem is op sterven na dood. Maar gezien alle kritiek die Windows 8 te verduren krijgt is het opmerkelijk dat het bedrijf geen support voor deze versie levert.

Wat dit betekend voor verdere updates van het besturingssysteem is niet bekend. Alle andere huidige modellen ondersteunen Windows 7 nog wel, de vraag is voor hoe lang. Anders is er altijd nog de optie van virtualiseren, hoewel dat ook beperkingen heeft.

(Via: Apple)

2 reacties

 1. Windows 7 is toch wel vrij noodzakelijk om te ondersteunen aangezien het grootste deel van het bedrijflsleven daar op werkt.
  Vreemde keus. maargoed als je windows wilt draaien kan je ook beter een windows computer kopen, dan weet je zeker dat het werkt.

 2. Bootcamp is zo windows XP,…
  mensen die dual boot willen draaien adviseer ik om parallels te gebruiken.
  http://www.parallels.com/ kost je 80eu, maar dan kan je alle os die een beetje populair zijn draaien.

  wil je geen parallels heb je ook nog vmware Fusion,….

  Dus bootcamp is volledig overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *