Windows 7 wordt over 365 dagen begraven

Windows 7
Dit najaar viert Windows 7 zijn tiende verjaardag, maar daarna is het over met de pret.

Microsoft zal niet kunnen ontkennen dat Windows 7 nog behoorlijk populair is. Nog niet zo lang geledend draaide het besturingssysteem op meer PC’s dan Windows 10 en dat is niet zo gek. Voor veel Windows-gebruikers is het na Windows 7 alleen maar achteruit gegaan. Windows 8 was een drama en Windows 10 kan ook niet iedereen bekoren.

Daarnaast is veel software simpelweg niet bijgewerkt naar Windows 10. Om diezelfde reden gebruiken veel bedrijven nog altijd Windows XP. Maar nu over naar het echte nieuws: binnen een jaar eindigt de ondersteuning voor Windows 7. Vanaf 14 januari 2020 verschijnen er dus geen beveiligingsupdates meer voor het systeem.

Alhoewel: als je Microsoft betaalt, dan kan de support met nog drie jaar verlengd worden. Die bedragen kunnen echter behoorlijk oplopen.

Nog geen reacties

 1. Vroeger dan verwacht!
  Of is dit eigenlijk een dreigement, luisterd Microsoft straks “Zogenaamd” naar de trouwe klant, en “verlengd” W7 met nog een jaartje?

  • @lolindir: hoezo, vroeger dan verwacht. Die roadmap ligt al jaren vast, evenals de deadline (pun intended) van 14 januari 2020 voor Windows 7 e.o.l.

   Ik vind het ongelofelijke dat er nog zo veel bedrijven zijn die hun bedrijfs(kritische) applicaties niet op tijd bijwerken en dan achteraf gaan janken om gebrek aan backwards compatibility van Windows 10.

   • @rrrobert: Nee dat snap ik, en ben ik het ook helemaal mee eens.
    (Daarbij loopt Windows10, minus iets meer ramgebruik, echt beter! en veiliger en het kost relatief hetzelfde.)

    Maar XP heeft een stuk langer gedraaid. (2001-2014!) Plus Windows XP had toen nog geen 5% share meer over. Volgens mij zijn er vele malen meer koppige Windows7 gebruikers over momenteel.
    Maar ik snap dat Microosoft iedereen over wilt. vanzelfsprekend. 7 is immers al bejaard.

    • @lolindir: ik denk dat Windows XP zoveel langer support heeft gekregen omdat Vista destijds een enorme miskleun bleek te zijn, met name op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid. Microsoft moest wel.

     Dat de support van Windows 7 na elf(!) jaar wordt gestaakt is helemaal niet zo vreemd. De ontwikkeling, met name op het gebied van veiligheid, vraagt gewoon om nieuwe code. Berucht waren destijds de exploits in XP die nog werden veroorzaakt door allerlei netwerk-gerelateerde code uit het vroege NT tijdperk. Datzelfde gaat vroeg of laat ook weer op voor Windows 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *