Windows 8.1 is bijna klaar, al gegeven aan fabrikanten

Microsoft Windows 8.1 geseed naar OEMs
Vandaag heeft Microsoft op zijn blog verteld dat een belangrijke update voor Windows 8 al uitgegeven is aan computerbouwers. Dus we mogen een publieke release binnenkort verwachten!

Alhoewel, Microsoft zelf wekt eerder de indruk dat de build die ze uitgeven hebben meer een soort van open beta is. Latere patches zouden dan eventuele problemen die de kop opsteken bij een grote uitrol moeten repareren. Een algemene release kunnen we pas op 18 oktober verwachten.

Het is dus mogelijk dat iemand al Windows 8.1 in bezit kan hebben voor de officiële releasedatum. Nieuw geproduceerde laptops en tablet met het nieuwe systeem komen binnenkort in het distributiekanaal, en met nog anderhalve maand te gaan zou er zomaar eentje in handen van consumenten kunnen komen.

Een logische verklaring voor het gat tussen de release aan de fabrikanten en de release aan het klootjesvolk is dat ze de OEM’s tijd willen geven om hun builds goed te laten aansluiten op de hardware. Immers, als hardware en software zo nauw verweven zijn met elkaar kan het niet goed werken van enkele drivers zomaar de nekslag zijn voor een heel product.

UPDATE: de update is al gelekt. Via diverse sites lezen we dat Microsoft een Reading View heeft toegevoegd aan Internet Explorer 11, om nieuwsartikelen makkelijker te kunnen lezen. Er is een verbeterd blauw theme voor de Mail client en een Help + Tips applicatie die gebruikers door het OS moet loodsen. Tevens is er nu een Skype applicatie geintegreerd en een aantal kleine UI aanpassingen aan de agenda/personen apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *